Utomhusmatlagning

Naturen som kök på Målsånna

Njut inte bara av maten utan också processen att laga den!

Det kan vara bra att vara två när man ska gräva en kokgrop att laga mat i.

Det är något väldigt speciellt med utomhusmatlagning. Allt verkar bara smakar så mycket bättre. 
Matlagning kan vara en aktivitet i sig.
Ni kan lära er att laga mat i en kokgrop, använda en muurikka över en eld och mycket annat.

I Norden har kokgropar eller som det också kallas jordugn använts under åtminstone 6 000 år.
Tänk att få laga till en bit kött i en kokgrop och veta att så här gjorde man på stenåldern.

  • Utomhusmatlagning blir äkta och genuin när alla blir delaktiga i aktiviteten.
  • Matlagning utomhus kan vara en stor familjeaktivitet och något barnen kommer att minnas.
  • Detta kan också vara något annorlunda för svensexor, möhippor, släktkalas, personalfester, konferens, föreningar med mera.
Utomhusmatlagning i kokgrop är ett spännande sätt att laga mat på.

Vad blir det för utomhusmatlagning?

Du som bokar upplevelsen har kanske önskemål vilka bas råvaror som vi skall använda, annars så kommer jag Erika att ge er några förslag på rätter som vi kan laga tillsammans. Det är enkelt, inte så krångligt och krav-fyllt om alla hjälps åt. Vi kommer använda Småländska närproducerade råvaror.

Bokningsbart nästan hela året och kontakta gärna Erika på telefon 0706588881 eller Epost om du vill veta mer om utomhusmatlagningen.

När vi lagar mat ute får alla i gruppen en arbetsuppgift t.ex. skära grönsaker.