Medier

Här kan du läsa lite vad medier har skrivit om Målsånna under åren.

Erika byggde sin dröm

Strandnära tomt blev camping för långväga                                           Publicerad 22 jul 2015

 

FLISBY Det började med ett telefonsamtal med en väninna. Tre år senare äger Erika och hennes man en alldeles egen camping för tjugofem gäster.

Platsen är på gränsen mellan Nässjö och Aneby kommun närmare bestämt vid Anebysjön. Gården heter Målsånna och det är också namnet på camping parken. År 2012 fanns det bara ett alträsk här, säger Erika.

— Längst ner mot sjön finns det en liten badplats där folk brukar bada. Men det var också det enda, säger Erika Andelius. Nu efter mycket arbete har det blivit en camping för 25 gäster och en bättre badplats.

Strandnära

För de som väljer att ställa upp sina husvagnar/husbilar här är det ungefär ett glädjeskutt ner till vattnet. På köpet får man lugn och ro och en stor dos av tystnad, stillhet och fiske!. För hur det nu har gått till är det många tyskar som hittar hit. Och att fiska och paddla kanot tycks vara en tysk företeelse.

— Men det är inte bara tyskar, säger Erika. Holländarna hittar också hit.

När tidningen gör sitt strandhugg är tyskar och holländare ute i naturen, men lite längre bort sitter en familj från Trollhättan.

Hej, har ni hittat hit från Trollhättan! Hur kommer det sig?

— Ja du, svarar Börje Nilsson. Det var min bror som hittade hit för tre år sedan när det knappt kunde kallas camping. Han tyckte det var vackert här och tipsade mig om platsen, säger Börje.

Hur länge ska ni stanna då?

— Det vet vi faktiskt inte. Vi får se vad tiden säger. Samtidigt som Börje säger det flikar Jan in att det är typiskt att en tidning kommer på besök när han har lämnat sin Ford 59:a hemma.

— Det hade ju blivit en fin bild att ha med den tillsammans med min husvagn från samma tidsepok.

Mycket jobb

För Erika och hennes man är det bara roligt att gästerna trillar in. Hon minns när de började förverkliga sina planer på campingen och att det stundtals varit ett hårt arbete.

— Ja, så sent som i våras var det i praktiken bara en leråker här. Vi hade just grävt ner kabeln till el-stolparna och gräset hade inte kommit upp. Men nu är det grönt och fint och i stället för att gräma oss över leråkern får vi nu se till att hålla gräset kort, säger Erika.

Samtidigt som gräset ska klippas ska också det nya servicehuset byggas färdigt. Egentligen är det en mindre villa, men det är vad som krävs av dem. För det är inte bara att bygga en camping hur som helst. I servicehuset kommer det att finnas duschutrymmen för både kön, samt handikappanpassat med tillhörande ramper. /Hasse Edberg



Rulla till toppen